Які країни і коли відкривають кордони для туристів (інфографіка)

Які країни і коли відкривають кордони для туристів (інфографіка)
Близько 90 країн і регіонів повністю або частково закрили кордони для туристів

Пандемія призвела до самоізоляції країн світу і практично поклала на лопатки туристичну галузь

Під час пандемії коронавірусу близько 90 країн і регіонів повністю або частково закрили кордони для туристів, зараз світ поступово повертається до нормального життя і починає відкривати кордони. Про це повідомляє «Слово і Діло».

На даний момент Чехія вже відкрила кордони, Латвія, Литва та Естонія мають намір відновити внутрішні поїздки між країнами, а Франція і Німеччина можуть стати доступними для в’їзду не раніше вересня.

110458-1_uk_large

Чехія

Країна однією з перших пішла на строгий карантин і закрила свої кордони. 24 квітня уряд зняв заборону на вільне пересування. Жителі країни зможуть виїжджати за кордон для відпочинку. Після повернення з поїздки за кордон треба буде або надати медичне підтвердження, що у людини немає коронавірусу, або пройти двотижневий карантин.

Латвія, Литва, Естонія

Уряду Латвії, Литви та Естонії вирішили з 15 травня відкрити внутрішні кордони між цими трьома країнами. Прі цьому, громадяни, які прибувають з інших країн, повинні будуть дотримуватися 14-денної ізоляції. Нагадаємо, країни Балтії закрили кордони через пандемію коронавируса 16-17 березня.

Туреччина

Зараз в країні введено жорсткий карантин і комендантську годину. При цьому Туреччина вже готується приймати туристів. Для цього готелі повинні створити закриті «чисті» зони, де ризик заразитися на коронавірус мінімальний. Влада вже почала сертифікацію таких зон. Базовим регіоном поки вважають Анталію.

Італія, Іспанія

Італія поки планує зосередитися на внутрішньому туризмі. Попередньо очікується, що кордони для іноземних туристів відкриють тільки восени. Іспанія ще більш радикально підійшла до обмежувальних заходів. У країні планують почати приймати туристів не раніше 2021 року.

Як повідомлялося, попри пандемію коронавірусу Туреччина готується до нового туристичного сезону. Однак правила перебування в готелях значно зміняться. У туристів при заселенні перевірятимуть температуру і будуть видавати маски.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: