НАБУ: затримано власника підприємства, що постачало паливо для Міноборони

НАБУ: затримано власника підприємства, що постачало паливо для Міноборони
Співробітники НАБУ

За версією слідства, затриманий за попередньою змовою зі службовцями Міноборони вчинили злочин, в результаті якого державі завдано збитків у сумі понад 149 млн грн

16 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали фактичного власника комерційного підприємства за підозрою у розтраті коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, особу затримано у порядку 208 статті Кримінального процесуального кодексу України.

За версією слідства, затриманий за попередньою змовою зі службовцями Міністерства оборони України вчинили злочин, в результаті якого державі завдано збитків у сумі понад 149 мільйонів гривень.

«Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що сьогодні, 16 жовтня, працівники Національного антикорупційного бюро затримали бізнесмена Володимира Трофименка, який є одним із інвесторів компанії «Трейд Коммодіті».

Нагадаємо, 11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.

Також відомо, що компанія партнера нардепа Грановського фігурує у справі про розтрату в Міноборони. Мова йде про минулорічний тендер, на якому перемогу здобула компанія «Трейд Коммодіті» пов’язана із бізнесменом Андрієм Адамовським. У компанії «Трейд Коммодіті» заявили, що готові допомагати слідству НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: