Напередодні виборів. У Грузії сьогодні – «день тиші»

Напередодні виборів. У Грузії сьогодні – «день тиші»
ЦВК Грузії зареєструвала понад 3 млн виборців

Основна боротьба розгорнеться між правлячою партією «Грузинська мрія – Демократична Грузія» і опозиційною політсилою «Єдиний національний рух»

У Грузії сьогодні – «день тиші» перед виборами. Немає суворої заборони на агітаційні заходи. Відтак сьогодні члени двох головних політичних партій, що претендують на більшість у парламенті, проводитимуть зустрічі з виборцями, повідомляє телеканал «112 Україна».

За результатами останніх опитуваннь, які було проведено минулого тижня, прохідний 5-відсотковий бар'єр долають дві партії. Це діюча партія влади «Грузинська мрія», яку підтримує найбагатший бізнесмен країни Бідзіна Іванішвілі, і опозиційний нині «Єдиний національний рух», співголовою якого є Міхеїл Саакашвілі. За мажоритарними списками в місті Зугдіді від «Єдиного національного руху» йде дружина Міхеїла Саакашвілі Сандра, яка теж балотується в парламент.

Голосування розпочнеться завтра о 8:00 і триватиме до 20:00. Місцева ЦВК зареєструвала понад 3 млн виборців.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Грузії 8 жовтня основна боротьба розвернеться між правлячою партією «Грузинська мрія – Демократична Грузія», формальним лідером якої є грузинський прем'єр Георгій Квірікашвілі, і опозиційною політсилою Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух».

Саакашвілі вже заявив про намір повернутися до Грузії, щоб «захистити результати виборів». Він зазначив, що хотів би взяти із собою Хатію Деканоїдзе і призначити її міністром внутрішніх справ. Сама Деканоїдзе вже відреагувала на ці слова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: