Названі ключові порушення на місцевих виборах територіальних громад

Названі ключові порушення на місцевих виборах територіальних громад

Спроби незаконно отримати бюлетені і силовий напад на членів ДВК

Ключовими порушеннями на місцевих виборах територіальних громад стали спроби без належних підстав отримати виборчі бюлетені. Про це йдеться у підсумковій заяві громадської мережі «Опора» щодо виборів 29 жовтня.

«Протягом процесу голосування 29 жовтня ключовими порушеннями стали спроби отримати виборчі бюлетені без пред’явлення паспорта громадянина України, при цьому спостерігачі відзначили зменшення масштабу та статистики виборчих зловживань на етапі голосування, порівняно з попередніми місцевими виборами», — йдеться у повідомленні.

В «Опорі» вважають, що силовий напад невідомих осіб на членів ДВК, працівників поліції, пошкодження приміщення виборчої дільниці №120505 Дніпропетровської області є переконливим доказом необхідності посилення заходів безпеки на виборах.

Раніше повідомлялося, що 29 жовтня за рішенням Центральної виборчої комісії пройшли місцеві вибори у 201 об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх областях України.

Спостерігачі зафіксували відкриття 1,7% виборчих дільниць в об’єднаних територіальних громадах, де сьогодні проходять вибори, пізніше 8 години ранку.

На виборах проголосувало 48,2% виборців.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: