Не можна закрити кордон для «упоротих» втікачів від обсервації - голова Держприкордонслужби

Не можна закрити кордон для «упоротих» втікачів від обсервації - голова Держприкордонслужби

Близько пів сотні осіб самовільно залишили місце обсервації в готелі «Козацький» у центрі Києва

«Коли вони вилітали, були готові підписати що завгодно, в розрахунку, що по прильоту вже можна буде «качати» ситуацію», - розповів Дейнеко про українців, які не хотіли їхати в обсервацію

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відповів на питання про осіб, які втікають від обсервації і чи можна таких не впустити в Україну.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

«Не можна в країну не впустити громадянина України, згідно з Конституцією. Ми будь-якого громадянина приймемо, здорового, хворого, без пам'яті. Це наш обов'язок – забезпечити кожному громадянину можливість потрапити на батьківщину», - відповів Дейнеко.

Голова Держприкордонслужби нагадав, що 29 березня Кабмін ухвалив рішення про обов'язкову обсервацію всіх, хто прибуває з регіонів, де є інфекція. Також очільник прикордонного відомства прокоментував ситуацію щодо пасажирів двох рейсів, які летіли з Балі через Катар та проривалися з аеропорту «Бориспіль». Він зауважив, що це люди, які можуть собі дозволити недешевий відпочинок по два-три місяці на Балі.

«Коли вони вилітали, були готові підписати що завгодно, в розрахунку, що по прильоту вже можна буде «качати» ситуацію», - сказав Дейнеко та додав, що по прибуттю всі побачили, що закон один для всіх.

«Вони відмовлялися вийти, особливо «упороті» просиділи в літаку дев'ять годин, а якщо треба – сиділи б і добу. Я там особисто був і бачив їх хамське ставлення до всіх. Я не дозволю нехтувати безпекою решти людей нашої країни. Відпочивали, проігнорували заклик президента повернутися, відлетіли після цього – будьте люб'язні, пройдіть обсервацію. Це чесно по відношенню до всього населення України», - прокоментував ситуацію Дейнеко.

Раніше українці, які поверталися з В'єтнаму до Києва влаштували скандал в аеропорту «Бориспіль». Вони опирались обсервації і намагалися прорватися через смугу контролю.

Тоді уряд поставив ультиматум громадянам, які хочуть евакуюватись в Україну.

30 березня «Готель Козацький» розмістив 100 осіб, які прибули з Катару.

1 квітня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що з обсервації в готелі «Козацький» в Києві втекли понад 50 осіб.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що ті евакуйовані з-за кордону українці, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації – уже отримали адміністративні протоколи та заплатять штраф до 17 000 гривень.

Як повідомлялося, станом на 10:00 2 квітня в Україні зафіксовано 804 випадки COVID-19, з них 20 летальних, 13 людей одужало.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: