Нідерланди похвалились успіхами у стримуванні COVID-19

Нідерланди похвалились успіхами у стримуванні COVID-19
У Нідерландах на коронавірус захворілиі 5585 осіб

Карантин та ізоляція хворих дають позитивний результат

У Нідерландах вдалося зупинити експоненціальне зростання кількості інфікованих коронавірусом COVID-19. Про це в середу, 25 березня, повідомляє NOS з посиланням на директора Центру контролю інфекційних захворювань Яапа ван Діссела.
За його словами, число осіб, заражених уже інфікованою особою, нижче або дорівнює одиниці, що говорить про сприятливий сигнал.

«Принаймні є позитивна тенденція», - сказав він на брифінгу в Палаті представників.

У той же час ван Діссел підкреслив, що ця цифра заснована на попередніх оцінках. Є ще багато невизначених питань через нестачу даних.

«Спалах нівелюється ще, можливо, і тому, що не всі госпіталізовані пацієнти проходять тестування», - сказав він.

Ван Діссел підкреслив, що в результаті карантину один пацієнт з коронавірусом перестав передавати вірус як мінімум двом іншим особам, як це було раніше. Це означає, що інтенсивна терапія може впоратися з великим числом серйозно хворих пацієнтів, яких зараз налічується 600.

«Експоненціальне зростання спалаху, імовірно, зупиниться», - сказав він.

При цьому в Нідерландах прогнозують, що найбільшого натиску медична система зазнає наприкінці травня. Тоді у відділеннях інтенсивної терапії будуть знаходитися близько 2200 осіб.

За останніми даними, у Нідерландах коронавірусом заражені 5585 осіб, з них 277 померли. Усі померлі пацієнти були віком від 55 до 97 років.

Нагадаємо, що раніше в Нідерландах стояли величезні черги за марихуаною. Місцеві жителі поспішали купити побільше канабісу, оскільки магазини закривалися через карантин, викликаний коронавірусом.

До слова, у ВООЗ вважають, що в Італії пік COVID-19 спаде цього тижня.

За даними Worldometers, станом на ранок середи, 25 березня, в світі зареєстровано 435 383 випадків зараження коронавірусом, зокрема 19 620 летальних випадків і 111 878 людини одужали.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Після цього вдень 25 березня стало відомо, що у Києві зареєстровано три нові випадки коронавірусу, у Вінниці зафіксували першу хвору в області

Уряд увів режим надзвичайної ситуації на всій території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: