Оборона України. Ситуація у регіонах станом на ранок 21 травня

Оборона України. Ситуація у регіонах станом на ранок 21 травня
Наслідки ракетного удару по Будинку культури у Лозовій Харківської області
фото: Харківська обласна прокуратура

Росіяни продовжують обстрілювати східні та південні регіони України

Відносно спокійно ніч минула на Волині, на Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Київщині, Чернігівщині, Сумщині та Полтавщині.

Одещина

Напередодні ворог тричі атакував ракетами Одещину: вдень влучив у один з районів області, а ввечері – завдав удару по об'єкту інфраструктури. Є пошкодження, постраждалих немає. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Харківщина

По області ворожі боєприпаси влучали у Дергачах, Малій Данилівці, Чугуївському районі – рятувальники гасили пожежі у приватних домоволодіннях. Ракетний удар фактично знищив Лозівський палац культури.

Увечері, близько 20:30, внаслідок потрапляння боєприпасу в Харкові горіли павільйони одного з ринків міста. Вночі окупанти обстрілювали Золочівську громаду, горіли житлові будинки. Всього за добу внаслідок російської агресії на Харківщині 20 поранених, серед них – одна дитина.

Луганщина

За день в області ворог зруйнував близько 50 будинків. Рашисти здійснювали авіаудари по Гірській та Попаснянській громадах. У Лисичанську за добу пошкоджено 23 будинки, у сусідньому Привіллі – 16. П’ять – у Сєвєродонецьку.

Також росіяни влучили по школі та об’єднанню «Азот» – там сталося займання, пожежу ліквідовано. У Лисичанську виникло загоряння бункеру з вугіллям на шахті. Є загиблі та поранені. Детальна інформація уточнюється.

Донеччина

Росіяни ведуть обстріли по всій лінії фронту від Мар’їнської до Лиманської громади. За добу в області пошкоджено 27 житлових будинків та вісім споруд цивільної інфраструктури. У Мар’їнській громаді ворог обстріляв школу в Єлизаветівці. Під мінометний обстріл потрапила Красногорівка, більша частина міста знеструмлена.

Під обстрілом знову Авдіївській коксохімічний завод та житлові квартали міста. На Світлодарському напрямку було пошкоджено електропостачання до Новолуганського, але на вечір фахівці його вже відновили. У Торецькій громаді під вогнем – Нью-Йорк та Суха Балка. За добу в області троє загиблих, четверо поранених.

Миколаївщина

Вечері передмістя Миколаєва було обстріляно зі РСЗО «Смерч». Руйнувань, постраждалих та жертв немає. Вдень і вночі буди обстріли Широківської громади. Обстріли були за межами населених пунктів. Потраплянь і потерпілих за попередньою інформацією немає. Детальна інформація з’ясовується.

Херсонщина

У Херсонській області бойові дії не припиняються. Зранку практично по всій території області було чутно вибухи та обстріли. Також місцеві жителі чули запуск ракет. На межі гуманітарної кризи окуповані села. Виїзду та в’їзду з Херсонщини орки не дають, лише через Крим. Ситуація в області критична.

Нагадаємо, за даними Генштабу, окупанти планують форсувати Сіверський Донець на двох напрямках. Водночас американське видання Wall Street Journal розробило п'ять сценаріїв закінчення війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: