Охоронець повідомив, що Мугабе залишив країну

Охоронець повідомив, що Мугабе залишив країну
Мугабе утік?

За інформацією ЗМІ, Мугабе втік зі своєї резиденції «Блакитний дах»

Президент Зімбабве Роберт Мугабе нібито залишив країну на тлі мітингів за перехід влади до військових. Про це повідомляє Daily Mail з посиланням на охоронця Мугабе.

«Поширюється чутка, що 93-річний диктатор вже втік з країни після того, як сотні тисяч людей вийшли на вулиці Хараре, щоб вимагати його відставки», - йдеться у повідомленні.

Один із охоронців Мугабе повідомив виданню, що той втік зі своєї резиденції «Блакитний дах» і що нібито там залишаються тільки військові. Однак Daily Mail не може підтвердити цю інформацію.

Інше джерело заявляє, що майже з 7 ранку суботи телефон Мугабе знаходиться в зоні недосяжності.

Раніше повідомлялося, що в Зімбабве військові заарештували президента країни Роберта Мугабе і його дружину Грейс, якій згодом начебто  дозволили виїхати з країни. Зараз Роберт Мугабе перебуває під домашнім арештом.

Як відомо, події в Хараре, почали розгортатися ввечері 14 листопада після того, як «ключові позиції» в місті на бронетранспортерах зайняли озброєні солдати.

Те, що відбувається в країні зімбабвійська армія відмовилася вважати військовим переворотом. Вона назвала це «безкровною корекцією». Глава республіки і його сім'я, як заявили військові, знаходяться «в цілості й схоронності».

Раніше повідомлялося про те, що група військовослужбовців взяла під контроль будівлю державної Телерадіомовної корпорації Зімбабве в столиці країни Хараре. Озброєні солдати зайняли центр міста, де були чутні вибухи. Постріли пролунали і в резиденції 93-річного президента країни Роберта Мугабе.

Свідки повідомили інформаційному агентству Reuters про те, що побачили щонайменше чотири танки, які направлялися в столицю країни місто Хараре.

За день до цього очільник збройних сил Зімбабве заявив про те, що вони готові втрутитися в ситуацію, яка виникла в країні на фоні відставок посадових осіб, які пов’язані із колишнім президентом Емерсоном Мнангагва.

Мугабе, якого утримують під домашнім арештом військові, зустрівся з генералами для переговорів у столиці Хараре і навідріз відмовився добровільно йти з посади.

18 листопада у столиці Зімбабве Хараре пройшли багатотисячні маніфестації на підтримку відставки президента країни Роберта Мугабе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: