Панова обшукали в СІЗО окупованого Сімферополя через футболку з тризубом

Панова обшукали в СІЗО окупованого Сімферополя через футболку з тризубом

Матері політв’язня вдалось передати футболку у СІЗО

Підозрюваного в «справі українських диверсантів» Євгена Панова обшукали в СІЗО анексованого Сімферополя через отриману від матері Віри Котелянець футболку з гербом України. Про це він написав у листі братові Ігорю Котелянцу.

У своєму листі Панов уточнив, що влітку мама передала футболку з гербом України, вивернувши її навиворіт. Він написав, що «здивувався, як вдалося передати футболку».

«Після побачення з мамою 6.10, де вона запитала передали футболку чи ні, ввечері прийшли з обшуком. Шукали «заборонену» футболку. Коли знайшли, а я її не ховав, сказали, що забирають для перевірки», - написав Панов з СІЗО.

За його словами, через чотири дні футболку з тризубом повернули.

«Ось така вибухонебезпечна і наркотиковмісна футболка», - зазначив Панов.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 6 жовтня продовжив на два місяці термін утримання під вартою двом фігурантам «справи українських диверсантів» Євгену Панову і Андрію захтів, вони залишаться в СІЗО до 9 грудня. 24 жовтня суд відмовив у задоволенні скарги на продовження арешту фігуранту «справи українських диверсантів» Євгену Панову.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в окупованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше - повернули в Крим. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Російські спецслужби заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: