Суддя Вовк зобов’язав Офіс генпрокурора внести в кримінальне провадження ім’я Байдена: постанова

Суддя Вовк зобов’язав Офіс генпрокурора внести в кримінальне провадження ім’я Байдена: постанова
Печерський суд зобов’язав внести в кримінальне провадження ім’я Джо Байдена

Суд зобов'язав Офіс генерального прокурора розслідувати можливе втручання Байдена в роботу Шокіна у 2016 році

Суддя Печерського суда Києва Сергій Вовк зобов'язав внести у відкриту справу ім'я ексвіцепрезидента США як особи, яка могла втручатися в роботу генпрокурора України.

Про це повідомляється в рішенні суду.

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого втручання у діяльність ексгенпрокурора з боку колишнього віце-президента США. 

У постанові уточнюється, що зі скаргою до суду звернувся колишній генпрокурор України Віктор Шокін. У виробництві за його заявою, зареєстрованому 24 лютого 2020 року, відсутнє ім’я того, хто втручався в діяльність Шокіна, хоча колишній генпрокурор його вказував.

Раніше в Офіс генпрокурора вже надходила скарга на дану бездіяльність, однак там відмовилися внести в провадження ім’я ексвіцепрезидента США.

Наразі Печерський суд міста Києва постановив внести до реєстру ім’я віцепрезидента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

Відповідне рішення прийняв суддя Сергій Вовк.

Сергій Вовк – той самий, який 2012 року засудив Юрія Луценка до 4 років ув'язнення за нібито незаконне святкування Дня міліції.

Також саме цей суддя обрав запобіжний захід для Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка у справі вбивства журналіста Павла Шеремета, ухваливши рішення про їхній арешт.

.png_101

На думку Шокіна, Байден має бути обвинувачений за статтею кримінального кодексу України «втручання в діяльність працівника правоохоронного органу».

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський на пресконференції заявив, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила кримінальне провадження за записами розмов Джозефа Байдена і Петра Порошенка від 16 листопада 2016 року, оприлюдненими депутатом Ради Андрієм Деркачем (позафракційний).

«Генпрокурор ще вчора зареєструвала кримінальне провадження. Будуть розслідувати», – сказав Зеленський.

За словам президента, правоохоронні органи повинні встановити, чи була в цих розмовах державна зрада.

«Це тільки перший дзвіночок (цієї команди)», – прокоментував Зеленський записи Деркача. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: