У війну Трампа проти Байдена включилась Венедіктова

У війну Трампа проти Байдена включилась Венедіктова
Президент США Дональд Трамп і колишній віцепрезидент США Джозеф Байден є головними опонентами на президентських виборах

Україна знову підкидає хмиз у скандальну історію протистояння Трампа і його конкурента на майбутніх виборах

Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого втручання у діяльність ексгенпрокурора з боку колишнього віце-президента США. Це зроблено на виконання рішення Печерського районного суду Києва.

Суд зобов’язав Офіс генерального прокурора внести доповнення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а саме до кримінального провадження, яке стосується можливого втручання у діяльність ексгенпрокурора України Віктора Шокіна з боку колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 21 квітня.

До суду на бездіяльність Офісу генерального прокурора поскаржився адвокат Шокіна, який повідомив про допущені помилки під час реєстрації кримінального провадження в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Зокрема, відсутнє прізвище, ім`я та по батькові громадянина Сполучених Штатів Америки, який за заявою Віктора Шокіна, скоїв протиправне втручання в його діяльність, як керівника генеральної прокуратури України.

Адвокат пояснив, що у заяві Шокіна від 28 січня 2020 року конкретно вказано про скоєння цього злочину щодо нього не абстрактним громадянином США, а саме колишнім віцепрезидентом США Джозефом Байденом і зазначено короткий виклад фактичних обставин вказаного кримінального правопорушення.

Під час низки інтерв'ю колишній генпрокурор України Віктор Шокін заявляв, що ексвіцепрезидент США Джозеф Байден доклав руки до його звільнення з посадиПід час низки інтерв'ю колишній генпрокурор України Віктор Шокін заявляв, що ексвіцепрезидент США Джозеф Байден доклав руки до його звільнення з посади

Крім цього, у суді було згадано лист за підписом прокурора першого відділу процесуального керівництва Другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням Офісу генпрокурора Гарасима від 25 березня, який заявив про неможливість внесення до ЄРДР ідентифікуючих відомостей про особу громадянина США.

Водночас Печерський райсуд дійшов висновків, що відомості про вчинення кримінального правопорушення не були внесені до ЄРДР в повному обсязі, що суперечить положенням національного законодавства. Тому суд задовольнив скаргу адвоката Шокіна.

Також з матеріалів справи відомо, що 6 лютого Печерський районний суд Києва зобов`язав уповноважених службових осіб Державного бюро розслідувань внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою Віктора Шокіна щодо колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена.

24 лютого правоохоронці зареєстрували провадження за ч. 2 ст. 343 КПК України («Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу»). Санкція статті передбачає арешт до шести місяців або обмеження волі до чотирьох років. Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво у цій справі.

Як повідомляв «Главком», Віктор Шокін подав у відставку з поста генерального прокурора в середині лютого 2016 року на прохання тодішнього президента Петра Порошенка. Однак голосування щодо відставки Шокіна у Верховній Раді пройшло лише через півтора місяця - 29 березня 2016 року. 3 квітня 2016 року президент своїм указом звільнив Шокіна.

На початку 2018 року колишній віцепрезидент США Джо Байден розповів, що відставка Шокіна відбулася під його тиском.

Через рік команда Трампа почала використовувати це зізнання, щоб не допустити участі Байдена, одного найрейтинговіших кандидатів від Демократичної партії, у виборах президента США.

У грудні адвокат президента США Рудольф Джуліані стверджував, що колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна двічі отруїли, але він одужав.

Як повідомлялося, 4-6 грудня Рудольф Джуліані зустрічався з колишніми генпрокурорами України Юрієм Луценком і Віктором Шокіним, депутатами Олександром Дубінським та Андрієм Деркачем, колишнім працівником посольства України у США Андрієм Теліженком, а також іншими особами.

Сам Джуліані пояснив, що бере участь у зйомках документального серіалу, який має спростувати звинувачення демократів на адресу Дональда Трампа. Після поїздки до України він заявив, що зібрав дуже багато корисної інформації, аби захистити президента США від імпічменту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: