Під час обшуків у Криму силовики РФ сказали дитині, «що тата відвозять у в'язницю і більше вона його не побачить»

Під час обшуків у Криму силовики РФ сказали дитині, «що тата відвозять у в'язницю і більше вона його не побачить»
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Адвокат Ліля Гемеджі розповіла про масові обшуки і затримання кримських татар в окупованому Криму, повідомляє 31 березня у Facebook «Кримська солідарність».

«Це масова спецоперація проти кримськотатарського народу замість обшуку... На одному з обшуків чотирирічній дочці Різи Ізетова силовики сказали, що тата відвозять у в'язницю і більше вона його не побачить», – розповіла адвокат.

Вона додала, що у справі активіста «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва зібрано документи, які ляжуть в основу звернення до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, в окупованому Криму співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії уранці 27 березня проводили обшуки у щонайменше 25 будинках кримських татар у рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Обшуки проходили у селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

Більшість громадських активістів, будинки яких у Сімферополі обшукують російські силовики, відвідували українських політв'язнів Кремля та їздили на судові засідання до Ростова-на-Дону. 

За останніми даними, ФСБ РФ в Криму затримала вже щонайменше 20 осіб.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із масовими незаконними обшуками помешкань та затриманнями кримських татар.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко ввів санкції проти 848 росіян та майже 300 компаній, причетних до агресії РФ.

Крім того, 20 березня Порошенко доручив прискорити закупівлю нових Javelin.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: