У затриманих окупантами кримських татар залишились 55 неповнолітніх дітей

У затриманих окупантами кримських татар залишились 55 неповнолітніх дітей
Фото: Кримська солідарність

Радник міністра молоді та спорту України з питань Криму та кримськотатарського народу Гаяна Юксель розповіла, що в Криму 55 дітей та троє ще ненароджених діточок залишилося без батьків

У затриманих окупантами 27 березня кримських татар є 55 неповнолітніх та троє ще ненароджених дітей. Про це написала у Twitter член Меджлісу кримськотатарського народу, радник міністра молоді та спорту України з питань Криму та кримськотатарського народу Гаяна Юксель.

«В Криму 55 дітей та троє ще ненароджених діточок залишилося без батьків. Сьогодні окупаційна влада Криму незаконно визнала їх батьків терористами», - наголосила вона.

Російський Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно кримськотатарського активіста Тофіка Абдулгазієва. Він перебуватиме в СІЗО до 15 травня. Йому інкримінують ч. 2 статті 205.5 КК Росії (участь у діяльності терористичної організації). Суд продовжує обирати запобіжний захід для інших затриманих вранці 27 березня кримськотатарських активістів.

Нагадаємо, в окупованому Криму співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії уранці 27 березня проводили обшуки у щонайменше 25 будинках кримських татар у рамках кримінальних справ проти жителів Криму, підозрюваних в участі в діяльності забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Обшуки проходили у селі Строганівка Сімферопольського району, в мікрорайоні Кам'янка Сімферополя, селі Володимирівка Білогірського району Криму.

Більшість громадських активістів, будинки яких у Сімферополі обшукують російські силовики, відвідували українських політв'язнів Кремля та їздили на судові засідання до Ростова-на-Дону. 

За останніми даними, ФСБ РФ в Криму затримала вже щонайменше 20 осіб.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із масовими незаконними обшуками помешкань та затриманнями кримських татар.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко ввів санкції проти 848 росіян та майже 300 компаній, причетних до агресії РФ.

Крім того, 20 березня Порошенко доручив прискорити закупівлю нових Javelin.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: