Поліція посилить патрулювання біля церков напередодні свят

Поліція посилить патрулювання біля церков напередодні свят

Правоохоронці мають запобігти сутичкам на релігійному ґрунті

Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич доручив направити додаткові наряди для охорони правопорядку поблизу релігійних споруд напередодні Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наряди груп реагування патрульної поліції, патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без винятку, без приналежності до конфесій», – наголосив Фацевич під час оперативної наради на базі відомчого Ситуаційного центру, на якому дав відповідне доручення.

У поліції зазначають, що такі заходи вжито для того, щоб не допустити можливих порушень громадського порядку та безпеки громадян, які святкують День захисника України або беруть участь у релігійних службах на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Вони здійснюються з метою запобігання можливим сутичкам і конфліктам на релігійному ґрунті, зокрема захопленню або блокуванню церковних об’єктів і майна.

Фацевич також доручив керівникам превентивних підрозділів в областях ініціювати проведення найближчим часом нарад із представниками релігійних конфесій та органів влади, на яких поліція має сприяти вирішенню спірних питань, пов'язаних із культовими спорудами, щоб запобігти виникненню конфліктних ситуацій на міжконфесійному ґрунті.

Водночас проведення таких робочих зустрічей передбачено і з керівниками політичних партій, громадських організацій, молодіжних рухів, щоб попередити їх про необхідність дотримання законодавства та відповідальності за його порушення.

Інформація про виникнення проблемних ситуацій оперативно направлятиметься до Ситуаційного центру Нацполіції для вжиття заходів реагування, додали в Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зібрав архієреїв, аби ті пообіцяли, що ніхто нічого не буде захоплювати на Покрову.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення синоду щодо української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: