Польща послаблює карантин: 4 травня запрацюють готелі і торгові центри

Польща послаблює карантин: 4 травня запрацюють готелі і торгові центри
Наступного тижня у Польщі відкриються музеї, бібліотеки, спортивні майданчики та реабілітаційні центри

Дитячі садки в Польщі запрацюють з 6 травня

У Польщі з 4 травня відкриють свої двері готелі та торгово-розважальні центри. Водночас у магазинах в торгових центрах зберігатиметься обмеження щодо кількості покупців. Про це у середу, 29 квітня, повідомив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

«Це - хороша новина для економіки», - сказав він.

Крім того, з наступного тижня відкриються музеї, бібліотеки, спортивні майданчики, реабілітаційні центри. Ясла та дитячі садки почнуть працювати з 6 травня.

Водночас Моравецький не прокоментував можливе послаблення прикордонного контролю для тих, хто доїжджає на роботу через кордон. Минулого тижня у кількох прикордонних містах країни відбулися протести проти обмежень для таких працівників, в яких взяли участь сотні людей.

За даними онлайн-ресурсу Worldometer, у Польщі зафіксовано 12415 підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом, померли 606 людей, в яких виявили вірус, 3025 - одужали.

До слова, в рамках програми з порятунку польської економіки «Антикризовий щит», 17 квітня, вступив в силу новий Закон, який дозволяє іноземцям легально перебувати 30 днів в Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасову посвідку на проживання.

Промисловці в Польщі вже замовили чартер для сезонних робітників з України. Президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот повідомив, що місцевий бізнес готується до першого чартерного рейсу.

Однак 27 квітня Кабінет міністрів тимчасово заборонив українцям виїжджати за кордон з метою роботи, зберігши можливість залишити країну через наземні пункти пропуску тільки для відвідування родичів, котрі проживають у країнах Європейського Союзу.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» скасувала рейс PS1118 Київ–Лондон, який мав сьогодні, 29 квітня, доставити у британську столицю українських заробітчан. У повідомленні МАУ йдеться, що рейс скасовано через заборону Державної авіаційної служби України.

Перед цим один рейс з українськими сезонними робітниками вже прибув до Фінляндії. Так, 23 квітня, на заробітки в цю країну приїхали близько 200 наших співгромадян.

У найближчі два тижні у Фінляндію повинно було прибути ще більше сезонних робітників, але уряд України вирішив заборонити виїзд українців із країни.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: