Помічник Зеленського сподівається, що місцеві вибори на Донбасі відбудуться у жовтні

Помічник Зеленського сподівається, що місцеві вибори на Донбасі відбудуться у жовтні
Помічник президента Володимира Зеленського з міжнародних питань Андрій Єрмак

Радник Зеленського сподівається домовитися про вибори в «ЛДНР» на наступній нормандській зустрічі

Помічник президента Володимира Зеленського з міжнародних питань Андрій Єрмак заявив, що до зустрічі в нормандському форматі Україна приїде з пакетом домовленостей, які дозволять в жовтні провести місцеві вибори по всій країні, включаючи «ЛДНР». 

Про це він розповів в інтерв'ю для каналу KRYM.

Радник Зеленського сподівається домовитися про вибори в «ЛДНР» на наступній нормандській зустрічі.

«Уже через три місяці буде наступна зустріч лідерів в нормандському форматі. Я сподіваюся, що вона відбудеться, і я дуже сподіваюся, що Україна прийде на цю зустріч з новим пакетом домовленостей. Сподіваюся, що ми зробимо такі кроки для того, щоб місцеві вибори за українськими законами, пройшли по всій території України (включаючи Донбас - ред.) в кінці жовтня», - сказав він.

Помічник президента нагадав, що за українським законодавством вибори неможливі, якщо на територіях знаходяться іноземні збройні формування, і якщо Київ не контролює кордон, тому українська сторона буде піднімати питання, як зробити так, щоб отримати контроль над кордоном до виборів.

«Коли люди бачать, ми дійсно хочемо захистити і повернути наші території, у нас немає інших інтересів. Дуже важко людям, навіть тим, які не поділяють наше ставлення. Але це дуже потужна емоційна зброя, яка дає нам можливість рухатися вперед. І результат цього – два обміни, які відбулися. Це і розведення в 4 точках, і я думаю, що ми цей темп не будемо зменшувати», – пояснив він.

Крім цього, помічник Володимира Зеленського висловив сподівання на те, через що найближчим часом відбудуться два обміни.

«Після розмови 31 грудня між Зеленським і Путіним домовилися, і сьогодні ми працюємо над двома обмінами, і сподіваюся вони відбудуться найближчим часом. Ми рухаємося… Через 3 місяці буде зустріч. У Берліні, я сподіваюся, що так. Я сподіваюся, ми зробимо так, щоб Україна прийшла на цю зустріч з новим пакетом домовленостей», – розповів Єрмак.

Нагадаємо, у Путіна розказали, хто займеться українським напрямком.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: