Помісна церква отримає Благодатний вогонь, але не роздаватиме його вірянам

Помісна церква отримає Благодатний вогонь, але не роздаватиме його вірянам
«Благодатний вогонь зійшов, він буде привезений і цього достатньо», - заявив митрополит Епіфаній
Фото: Главком

Замість чартеру в Єрусалим УПЦ вирішила купити УЗД-апарат для дитячої столичної лікарні, де лікують хворих на коронавірус малюків

Благодатний вогонь, який зійшов у Єрусалимі в храмі Гробу Господнього, буде привезено для Помісної церкви України. Вантаж має прибути вранці 19 квітня.

Про це ТСН розповів предстоятель Української православної церкви митрополит Епіфаній.

За його словами, Благодатний вогонь УПЦ розповсюджувати не буде.

«Це радісна звістка, що в Єрусалимі вже вкотре сходить Благодатний вогонь. Ми не будемо розповсюджувати вогонь, щоб не закликати вірян отримувати його. Оскільки, це є певним закликом для скупчення людей, а це не правильно. Благодатний вогонь зійшов, він буде привезений і цього достатньо», - наголосив митрополит. 

Епіфаній розповів, що цього року церква з огляду на карантинні обмеження вирішила не підправляти до Ізраїлю делегацію. За словами митрополита, до церкви надходили пропозиції про чартерні рейси, але була вирішено за ці кошти купити УЗД-апарат для дитячої столичної лікарні, де лікують хворих на коронавірус малюків.

Зазначимо, біля Києво-Печерської Лаври надвечір 18 квітня утворилася черга з вірян, які прийшли, аби забрати Благодатний вогонь з Єрусалиму, який священники РПЦ в Україні літаком привезли до столиці.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній провів Великоднє богослужіння в Михайлівському кафедральному соборі.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: