Порошенко обговорив з Чапутовічем відновлення свободи судноплавства в Азові

Порошенко обговорив з Чапутовічем відновлення свободи судноплавства в Азові
Президент Петро Порошенко прийняв міністра закордонних справ Республіки Польща Яцека Чапутовіча

Порошенко і Чапутовіч обговорили взаємодію країн на євроінтеграційному та євроатлантичному напрямах

Під час зустрічі президента України Петра Порошенка з міністром закордонних справ Республіки Польща Яцеком Чапутовічем сторони скоординували кроки для відновлення свободи судноплавства в Азово-Керченській акваторії та де-ескалації ситуації в регіоні.

Про це повідомляє  офіційний сайт глави держави.

Порошенко подякував польській стороні за активну підтримку України в контексті акту збройної агресії Російської Федерації у Керченській протоці. Було наголошено на важливості негайного та безумовного звільнення українських моряків та повернення трьох українських суден.

Глава польського МЗС передав також від всіх країн-членів ЄС слова солідарності і підтримки Україні в її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності.

Сторони обмінялися думками з важливих питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного.

Йшлося про подальше підтримання інтенсивного політичного діалогу на найвищому рівні, розширення співпраці у сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки та прикордонного співробітництва.

Окрему увагу було приділено взаємодії двох країн на євроінтеграційному та євроатлантичному напрямах, а також у рамках міжнародних організацій.

Сторони скоординували кроки з метою використання авторитетних міжнародних площадок (Ради Безпеки ООН, Ради міністрів ОБСЄ, Ради ЄС) для негайного відновлення свободи судноплавства в Азово-Керченській акваторії та де-ескалації ситуації в регіоні.

Нагадаємо, раніше член Громадської спостережної комісії Москви Когершин Сагієва заявила, що у московське СІЗО «Лефортово» доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають в лікарні СІЗО «Матросская тишина».

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати інформацію про полонених українських моряків.

У ВМС ЗСУ заявили, що під час обстрілу українських кораблів у Керченській протоці російські спецпризначенці мали за мету знищити українських військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: