Порошенко: рішення США продовжити санкції за анексію Криму – це позиція справжніх друзів

Порошенко: рішення США продовжити санкції за анексію Криму – це позиція справжніх друзів
Фото: eurosolidarity.org

Петро Порошенко зазначив, що Вашингтон продовжив на черговий річний період санкції проти Росії

Рішення США продовжити ще на рік санкції проти Російської Федерації за анексію Криму – це добра новина, свідчення дружньої і партнерської позиції стосовно України. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

«Гарна новина з Вашингтону, який продовжив на черговий річний період дію санкцій проти Росії. Ми вдячні за підтвердження відданості нашій спільній боротьбі з російським агресором і твердість американської політики єдності і солідарності з Україною», - написав Порошенко.

Як зазначив лідер  «Європейської солідарності», цим рішенням Сполучені Штати спрямовують чіткий сигнал про те, що вважають дії Російської Федерації щодо України підривом демократичних інституцій, безпеки, стабільності, суверенітету і територіальної цілісності, загрозою і власним національним інтересам.

«Це і є позиція справжнього друга і союзника. Як і потужний сигнал всім тим, хто марить категоріями умиротворення агресора, повернення до відносин як колись, вірою в те, що у Кремлі готові до змін у своїй поведінці та відмови від подальшої гібридної агресії. Наша боротьба триває», - підсумував Порошенко.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп на рік продовжив антиросійські санкції через анексію Російською Федерацією Кримського півострова. Трамп пояснив своє рішення тим, що дії і політика уряду Росії продовжують становити надзвичайну загрозу нацбезпеці і зовнішній політиці США.

До слова, наприкінці січня Канада розширила санкції проти Росії.

Нагадаємо, Україна 26 лютого відзначає День кримськотатарського опору російській окупації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: