Порошенко: секвестр бюджету, запропонований урядом, знищує місцеве самоврядування

Порошенко: секвестр бюджету, запропонований урядом, знищує місцеве самоврядування
Порошенко: я наголошую на тому, щоб було прийняте рішення, щоб в умовах пандемії коронавірусу ми обмежили зарплатню держслужбовців
Фото: eurosolidarity.org

Лідер «Європейської солідарності» наголосив, що місцеве самоврядування сьогодні в епіцентрі боротьба з коронавірусом

Фракція «Європейська солідарність» не підтримала урядовий законопроєкт про зміни до бюджету, оскільки в ньому урізані видатки на місцеве самоврядування. При цьому саме органи місцевої влади, громади сьогодні перебувають в епіцентрі боротьби з коронавірусом. Про це після позачергового засідання заявив лідер партії «Євроейська солідарність», п’ятий Президент Петро Порошенко. Він також назвав неприйнятним запропоноване скорочення видатків на освіту та культуру.  Про це йдеться у повідомленні на сайті «Європейської солідарності».

«Ми категорично були проти запропонованого варіанту секвестру бюджету. Коли вони говорять про те, щоб підтримувати економіку державними інвестиціями – і при цьому 7,5 мільярдів забирають з Фонду регіонального розвитку, 2 мільярди забирають з підтримки об’єднаних територіальних громад. Це є руйнація реформи децентралізації, яку я ініціював у 2014 році. І, звичайно, це разом з іншими законопроектами не дало нам можливості голосувати за бюджет, він не пройшов і спрямований на доопрацювання», – зазначив Порошенко. 

Лідер «Європейської солідарності» нагадав, що однією з умов було також скорочення заробітних плат з бюджету всім, окрім медиків та військових. «Я наголошую на тому, щоб було прийняте рішення, щоб в умовах пандемії коронавірусу ми обмежили заробітну платню державних службовців, всіх, хто отримує заробітню платню за рахунок коштів державного бюджету – максимум 10 мінімальних заробітних плат. На сьогоднішній день це 47 тисяч. На нашу думку, це більш ніж достатньо для того, щоб перерозподілити зекономлені кошти і спрямувати їх на боротьбу з коронавірусом», – зазначив Порошенко. 

«На жаль, ці вимоги не увійшли до державного бюджету. Певним чином обмежили зарплати, наприклад, народним депутатам, міністрам, державним службовцям. А таким, як прокурори, слідчі ДБР, інші позиції, які не пов’язані із захистом людей, залишили старі зарплати. Єдині, кому не можна обмежувати заробітну плату – це лікарі, які стоять на фронті захисту українців від пандемії коронавірусу і наші солдати, наші воїни, які боронять країну проти російської агресії», – вкотре наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, 29 березня у Верховній раді зареєстрували законопроект 3275  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: