Порошенко стверджує, що російсько-білоруські навчання «Захід-2017» загрожують Україні

Порошенко стверджує, що російсько-білоруські навчання «Захід-2017» загрожують Україні

Петро Порошенко 

Україна пильно відстежуватиме, аби всю завезена з Росії для навчань техніка відразу після їх завершення було вивезено назад до РФ

Спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017» становлять загрозу для України.

Про це заявив Петро Порошенко у коментарі, відео якого розмістив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко у Facebook.

«Щодо навчань «Захід» - ми з великою уважністю ставимося до проведення цих навчань, бачимо можливості загрози, у тому числі й для територіальної цілісності України», - зазначив президент.

Разом із тим, Порошенко наголосив, що під час нещодавнього візиту в Україну президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив його, що в жодному разі з території Білорусі ані зараз, ані в майбутньому не буде загрози.

«І я сподіваюся, що цього слова буде дотримано. Немає підстав зараз ставити це під сумнів», - зауважив глава української держави.

За його словами, Україна пильно відстежуватиме, аби всю завезену з Росії для навчань техніку відразу після їх завершення вивезли назад до РФ й усі загрози було знято.

Активна фаза російсько-білоруських навчань «Захід-2017» запланована на 14-20 вересня.

Попри запевнення білоруської сторони президент Росії Володимир Путін подав на затвердження Держдуми законопроект, який дозволяє лишитися у Білорусі частинам ВПС та ППО.

У липні повідомлялося, що російські військові, які почали прибувати до Білорусі для участі в навчаннях, пересуваються містами зі зброєю та без знаків розрізнення, точно так, як на початку анексії Криму на початку 2014 року.

Для участі у навчаннях вже стягнули у 10 разів більше військ, ніж заявлялося.

У Білорусі оприлюднили мапу, де вже отаборились російські військові.

Нагадаємо, військовий експерт пояснив, чому посилюються загрози з боку Кремля проти України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: