Послаблення карантину: Шмигаль зробив важливу заяву

Послаблення карантину: Шмигаль зробив важливу заяву
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що місцева влада може залишити карантинні обмеження

Місцева влада зможе залишати в силі певні карантинні обмеження

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що завтра в Україні буде послаблений карантин, але місцева влада зможе залишати в силі певні обмеження.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вже завтра в Україні будуть послаблені перші карантинні обмеження та почне працювати концепція адаптивного карантину. Це означає, що місцева влада, з огляду на епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні, зможе залишати в силі певні обмеження», - заявив Шмигаль.

Він навів простий приклад: уряд дозволив відкрити магазини в ТРЦ, а також салони краси. Міська влада Києва вирішила почекати з відкриттям ТРЦ, а міська влада Львова вважає, що відкривати перукарні поки зарано. Це відповідальна позиція керівників міст. Вони керуються цифрами МОЗ та динамікою поширення хвороби.

Прем’єр-міністр подякував всім українцям, які сумлінно дотримуються карантинних правил ці 2 місяці.

«Я знаю, що це було не просто, проте ви дійсно врятували тисячі життів та дали змогу краще підготувати нашу медичну систему до викликів пандемії. Зараз наступає найбільш відповідальний момент, адже послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає, або він став менш небезпечним. Ми маємо навчитися жити та працювати в нових умовах. Це ключова умова, за якої карантин не буде посилено, а наступний етап послаблень настане швидше», - резюмував Шмигаль.

Як повідомляв Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

За даними джерел в Офісі президента, метро в Києві відкриють для пасажирів не раніше, ніж через три тижні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: