Посол Британії підтвердила, що Скрипалі живі, але відмовилася говорити де вони переховуються

Посол Британії підтвердила, що Скрипалі живі, але відмовилася говорити де вони переховуються
Сергій та Юлія Скрипалі живі

Місцеперебування Сергія і Юлії Скрипалів не розкривається в їхніх же інтересах, наголосила представник Сполученого Королівства в Росії

Посол Великої Британії в РФ Дебора Броннерт повідомила, що екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, отруєні в 2018 році в британському місті Солсбері, живі, але місце їхнього перебування не розкривається. Про це дипломат заявила в інтерв'ю газеті Коммерсант, яке було опубліковано 3 лютого.

«Звичайно, вони (Скрипалі - ред.) живі. Я не можу вам відповісти, де вони, тому що ми поважаємо право людей приймати рішення самостійно. І уряд, і поліція завжди будуть керуватися бажаннями приватних осіб», - зазначила Броннерт.

При цьому вона відмовилася відповісти, чи перебувають Скрипалі саме у Великої Британії, пославшись на те, що не може коментувати подібні питання.

За словами дипломата, британська сторона хоче, щоб фігуранти справи Скрипалів постали перед судом, а поки цього не станеться, розслідування триватиме.

Броннерт наголосила, що зібрані і оприлюднені британською владою докази «абсолютно точно переконали багатьох британців і багатьох наших партнерів за кордоном».

«Тепер ми хотіли б, як я і говорила, вирішувати цю справу відповідно до закону. В суді. За ним останнє слово», - додала вона.

Як відомо, поліція Великої Британії вивчає роль президента Росії Володимира Путіна у хімічній атаці на колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки у Солсбері.

Нагадаємо, отруєння Скрипаля та його дочки сталося у березні 2018 року.

Радянський вчений Віл Мірзаянов, який брав участь у створенні хімічних отруйних речовин нервово-паралітичної дії «Новачок», пояснив, чому Скрипаль і його донька Юлія не загинули.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні Скрипалів звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії повідомив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Нещодавно розслідувачі Bellingcat повідомили, що російські агенти готували замах на Скрипаля у Швейцарії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: