Потрібне негайне посилення санкції проти ядерного терориста. Звернення Зеленського (відео)

Потрібне негайне посилення санкції проти ядерного терориста. Звернення Зеленського (відео)
Зеленський: «Ворог завів на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ»
фото скріншот відео

Зеленський: «Потрібне негайне закриття неба над Україною»

Президент Володимир Зеленський звернувся до світової громадськості і закликав негайно закрити небо над Україною, адже лише це може гарантувати, що Росія не битиме хоча б ракетами та авіабомбами по атомним обʼєктам.

«Російські війська атакували Запорізьку атомну станцію. Найбільшу в Європі. Вона одна могла бути як шість Чорнобилів. Російські танкісти знали, що вони обстрілюють. Прямою наводкою по станції. Це терор небаченого рівня.

В Україні 15-ть атомних блоків. А у російських військових – повністю відбита памʼять про Чорнобиль. Про цю світову трагедію.

Русские люди, как это вообще возможно? Мы же вместе в 86-м году боролись с последствиями Чернобыльской катастрофы. Вы должны помнить разбросанный взрывом горящий графит. Жертвы. Вы должны помнить свечение над разрушенным энергоблоком. Вы должны помнить эвакуацию из Припяти и 30-километровой зоны. Как вы могли это забыть? А если вы НЕ забыли, то вам нельзя молчать. Вы должны сказать своей власти, выйти на улицы и говорить, что вы хотите жить. Жить на земле без радиоактивного заражения. Радиация не знает, где граница России.

Всю ніч я був на звʼязку з партнерами, щоб світ реагував. Я відчував, що світові лідери шоковані. Велика Британія скликає Раду безпеки ООН через цю атаку. МАГАТЕ запускає свій Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій в режимі цілодобового реагування. Потрібне негайне посилення санкцій проти держави – ядерного терориста. Потрібне негайне закриття неба над Україною, бо тільки це може гарантувати, що Росія не битиме хоча б ракетами та авіабомбами по атомним обʼєктам.

Я вдячний нашим героям з Нацгвардії, які охороняли станцію і намагалися зупинити ворога. Вдячний рятувальникам, які загасили пожежу. Але багато залежить від простих людей Енергодару. Ви розумієте загрозу для станції краще за всіх інших. Ви там живете. Поряд з нею. І ви бачите окупантів безпосередньо. Проганяйте їх. Дайте їм знати, що Енергодар – це Україна. Що Україна – не місце для ядерного попелу.

Українці! Ворог завів на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ. Майже вся армія Росії кинута проти нашого народу. Але героїчний спротив українців вже девʼятий день рятує нашу державу від цієї навали. Українські міста не бачили такої нелюдської жорстокості з часів нацистської окупації. Чернігів, Охтирка, Харків, Маріуполь. Цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру. Знищують людей. Житлові квартали. Тільки за вчорашній день у Чернігові російські бомби вбили 47 людей. Мирних людей. Харків... Просто знищують Харків реактивною артилерією та авіударами. Росія. Знищує. Харків. Як це могло статись? Сьогодні вранці у Житомирі – ракета вдарила по будівлі школи. По дітям. Такою стає реальність, коли приходить Росія.

Вчора на переговорах в Білорусі вдалося погодити створення гуманітарних коридорів. Там, де люди страждають найбільше. Сьогодні побачимо – чи працює домовленість.

Наша оборона завдає ворогу максимальних втрат. Майже 9200 убитих окупантів. На ранок девʼятого дня війни. Ми бʼємо їх під Миколаєвом. Бʼємо під Харковом. Бʼємо під Києвом. Столиця залишається ключовою мішенню для окупантів. Але вони не зламають нашу державність. Ніколи. Що б вони не робили, вони все одно програють.

Вони готують провокацію у Херсоні. Збираються розіграти виставу з начебто мітингом – за Росію. Для цього вони завезли у місто чужинців. Шукають місцевих зрадників. Хочуть зробити телекартинку – начебто Херсон вже не український. З цього вони починали так звані «ДНР» і «ЛНР». Ви розумієте, що з ними потім сталося. Це треба зупинити. Херсонці, покажіть, що це ВАШЕ місто. Ви можете зупинити будь-який план окупантів.

Я закликаю херсонців позбутися будь-якого відчаю. Україна свого не віддасть. Ми боремось проти потужного ворога, який переважає нас чисельністю. Який переважає нас кількістю техніки. Але який на тисячі світлових років далекий від нормальних людей, які мають гідність. Покажіть це. Наш національний прапор. Наш національний гімн. Наш національний дух. Обов’язково дайте знати окупантам, що знаходитись у Херсоні вони можуть лише тимчасово. І ніколи не зможуть володіти Херсоном. Як і будь-яким іншим містом України. Слава Україні!».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: