Повернення жорсткого карантину: Ляшко назвав головну умову

Повернення жорсткого карантину: Ляшко назвав головну умову
Ляшко також додав, що 50 тисяч ліжко-місць вдалося підготувати завдяки жорсткому карантину навесні

На сьогодні посилювати карантин не доцільно, – зазначив головний санлікар України

Жорсткий карантин в Україні можуть повернути у разі повного заповнювання виділених для пацієнтів з Covid-19 ліжко-місць у лікарнях. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Українській правді. Життя.

За його словами, зараз немає необхідності вводити жорсткий карантин, але до нього можуть повернутися при повній заповнення місць у лікарнях. Він також додав, що 50 тисяч ліжко-місць вдалося підготувати завдяки жорсткому карантину навесні.

«Карантин спрацював 100%. Система підготовлена, спалаху не було, летальності не було, і ми готові зараз далі працювати в умовах збільшеної кількості випадків захворювання, не впливаючи істотно на економіку в рамках адаптивного карантину», – зазначає Ляшко.

Він також додав, що Міністерство охорони здоров'я на сьогодні готує розрахунки про те, яка захворюваність протягом 1-2 тижнів призведе до повного заповнення ліжок.

«Тоді, я, як санітарний лікар, буду говорити: дивіться, ми вийшли на цю цифру, у нас залишилося 2 тижні, і у нас іншого виходу немає, окрім як наслідувати приклад Ізраїлю, Мадрида, Парижа і вводити жорсткі карантинні обмежувальні заходи. Тут вже не можна буде знайти баланс між економікою і врятуванням життя», – підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, що Ляшко заявив, що запроваджувати в Україні жорсткий карантин недоцільно.

До слова, Ляшко зазначив, що в Україні не було першої хвилі коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: