Повідомлено про підозру двом громадянам Італії, які воювали в рядах «ДНР»

Повідомлено про підозру двом громадянам Італії, які воювали в рядах «ДНР»

До їх обов’язків входило озброєне чергування на блокпосту та виконання бойових задач, поставлених керівництвом окупантів

Прокуратурою Донецької області погоджено заочне повідомлення про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) КК України, 43-річному та 30-річному громадянам Італії, які брали участь у бойових діях на стороні терористичної організації «ДНР». Про це повідомляє прессекретарка генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2014 році чоловіки прибули до міста Ясинувата Донецької області для добровільної служби на терористів у складі одного з незаконних збройних формувань. До їх обов’язків входило озброєне чергування на блокпосту та виконання бойових задач, поставлених керівництвом.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

У найближчий час прокуратура звернеться до суду за дозволом на затримання підозрюваних з метою їх приводу для участі у розгляді клопотання про застосування забіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що окупанти сьогодні сім разів відкривали вогонь по українських позиціях. Втрат серед наших бійців немає. 

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, на території окупованого Донбасу, через наказ командира однієї з мотострілецьких бригад 2 АК було спровоковано перестрілку з підрозділом Об’єднаних сил, внаслідок якої загинули п’ять бойовиків розвідувального підрозділу противника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: