Правоохоронці прийшли з обшуками до компанії Новинського

Правоохоронці прийшли з обшуками до компанії Новинського
Вадим Новинський

Обшуки здійснюються у справі про незаконний видобуток корисних копалин компанією, що входить до бізнес-структури нардепа

У Харкові слідчі Державної фіскальної служби та Генеральної прокуратури здійснюють обшуки у справі про незаконний видобуток корисних копалин компанією, що входить до бізнес-структури нардепа «Опоблоку» Вадима Новинського. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар «Смарт-Холдингу».

«У нас в офісах Smart Energy і в квартирах менеджерів по всій Україні (Київ, Харків, Полтавська обл. та ін.) йде обшук... Це продовження справи про так звану «фіктивність» Smart Energy - однієї з найбільших газодобувних компаній України», - зазначив він.

Загорулько також зазначив, що одна з компаній Групи Smart Energy – Укргазвидобуток - врізана безпосередньо до харківського газового кільця. Блокування її госпдіяльності може привести до зупинки видобутку і передачі газу, зниження тиску в системі.

Як відомо, екс-регіонала Новинського підозрюють у незаконному позбавленні волі людини та перевищення влади. ГПУ стверджує, що він був одним з організаторів викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) - особистого помічника покійного нині екс-митрополита Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира. Новинський, звісно, своєї провини не визнає і вважає справу політичною.«Все це дозволяє мені сказати про те, що ця справа сфабрикована від початку і до кінця Генеральною прокуратурою, – заявив тоді нардеп. – І мета фабрикування цієї справи одна – політичний тиск, політичне переслідування».

Водночас генеральний прокурор Юрій Луценко планує ще одне подання до Ради на притягнення Новинського відповідальності – уже за економічні злочини. У ЗМІ висловлювали припущення, що йдеться про незаконний видобуток корисних копалин однією з компаній, що належать олігарху.

Новинський не поспішає тікати за кордон. Він ходить на засідання парламенту і періодично робить заяви з того чи іншого приводу, бере участь у акціях московської церкви, балує себе предметами розкошу. Так, депутат задекларував купівлю автомобіля Mercedes-Benz V 250 d AVG/E, 2017 року випуску вартістю 2,8 млн грн., а також натільний хрест за 80 тис. грн, придбаний у російського ювеліра.

Новинський також використовує всі можливості для того, щоб розказати, який погана нині влада в Україні та як Україні потрібно подружитися з Росією. Не цурається навіть роздавати інтерв’ю кремлівській пропагандистській пресі, зокрема, виданню Lenta.ru. Серед іншого, відповідаючи на запитання про те, чи можливе зближення України і Росією, Новинський назвав агресора «братнім народом» і закликав до «добрих стосунків» із ним.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: