Президент нагородив посмертно орденом Богдана Хмельницького Яну Червону

Президент нагородив посмертно орденом Богдана Хмельницького Яну Червону

Доброволець Яна Червона (позивний Відьма) служила у батальйоні «Донбас» кулеметницею

Фото: Яна Червона / facebook.com

Президент Петро Порошенко підписав указ про посмертне нагородження старшого солдата Яну Червону орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Про це повідомляє сайт президента.

«Президент України Петро Порошенко підписав указ №109/2019 про нагородження орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові старшого солдата – Червону Яну Михайлівну», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Донбасі в зоні проведення операції Об’єднаних сил загинула відома жінка-доброволець Яна Червона (позивний Відьма). Вона служила у батальйоні «Донбас» кулеметницею.

У загиблої від російської міни на фронті української захисниці Яни Червоної лишилося двоє маленьких дітей - 10 і 8 років.

Як повідомлялось, у суботу, 6 квітня, близько опівночі, з метою виявлення системи вогню наших позицій у районі хутора Вільний ворог відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. «Гранатометник солдат Дмитро Стрєкнєв та номер кулеметного розрахунку солдат Іван Лисиця спільно з товаришами вогнем у відповідь примусили ворога припинити обстріл. Поряд з цим, внаслідок щільного вогню окупантів обидва військовослужбовці отримали кульові поранення, які виявилися фатальними. За мужність та героїзм солдати Дмитро Стрєкнєв та Іван Лисиця будуть нагороджені (посмертно)», - йдеться у повідомленні штабу.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: