Прикарпаття може підтопити. Синоптики розповіли, коли саме

Прикарпаття може підтопити. Синоптики розповіли, коли саме
Очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-1 метра
Фото: Волинь пост

Найближче різке потепління в області очікується вже 27 березня

На Івано-Франківщині можливе підняття рівня води в місцевих водоймах. Управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації оголосило штормове попередження.

«За повідомленням Івано-Франківського обласного гідрометцентру, у зв’язку iз вiдлигою та очiкуваними опадами 28-29 березня на рiчках області очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-1 м над рiвнями 26 березня станом на 08:00. Без негативних наслiдкiв», – йдеться в повідомленні.

За даними Синоптик.юа, найближче різке потепління в області очікується вже 27 березня. Температура повітря може піднятись до 15 градусів тепла. У результаті місто накриють відлига та різкі опади. Через це очікують підняття рівня води.

На Ковельщині, у Забродівській громаді, у воді опинилися опинилося 1200 гектарів пасовищ та городів. Невеличкі річечки Вижівка та Хлинище вийшли з берегів.

На Рівненщині тала вода затопила село. Приватні домогосподарства Млинівської селищної ради розташовані в низовині поблизу річки Іква. Через сильне танення снігу вулиці почало підтоплювати, а вода підступати до приватних домоволодінь.

Раніше завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, яким буде квітень в Україні.

Погода в Україні на Великдень, 2 травня, піднесе українцям сюрприз. Тепла можна не чекати, а сам третій місяць весни буде холодним, всупереч очікуванням. Такий неприємний прогноз на велике свято озвучив народний синоптик Леонід Горбань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: