Пристайко і Помпео можуть зустрітися на Генасамблеї ООН наступного тижня

Пристайко і Помпео можуть зустрітися на Генасамблеї ООН наступного тижня
17 вересня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося перше засідання 74-ї сесії Генеральної асамблеї

Глава МЗС України поспілкувався із державним секретарем США Майклом Помпео.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко очікує зустрічі з держсекретарем США Майклом Помпео наступного тижня на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це у середу Пристайко повідомив у Twitter.

«Сьогодні спілкувалися із державним секретарем США Майклом Помпео. Подякував йому за непохитну підтримку нашого суверенітету, територіальної цілісності та критично важливих реформ. Я очікую на нашу зустріч під час Генеральної асамблеї ООН наступного тижня», - написав Пристайко. 

Нагадаємо, держсекретар США Майкл Помпео провів першу телефонну розмову з главою МЗС України Вадимом Пристайком, під час якої підтвердив, що США й надалі підтримуватимуть реформи в України, які сприятимуть її процвітанню.

У вівторок, 17 вересня, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося перше засідання 74-ї сесії Генеральної асамблеї, яка триватиме рік.

Як повідомляв «Главком», Україна окреслила власні пріоритети порядку денного на 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН, серед яких чільне місце посідає завершення збройної агресії РФ та деокупація Криму й окремих районів Донбасу. 

Напередодні початку 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, до її порядку денного включено окремий пункт, який стосується тимчасово окупованих територій України - Криму та Донбасу, що дозволить легше виносити у залу резолюції з цієї теми.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: