«Проблема на місцях»: Степанов пояснив, чому медики не отримали 300% зарплату

«Проблема на місцях»: Степанов пояснив, чому медики не отримали 300% зарплату
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов: У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади

Міністр переконує, що гроші медикам виділили

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що медикам, які працюють з коронавірусними хворими підвищили зарплату, але через місцеву владу вони її не отримали.

Про це він заявив у п’ятницю ввечері в ефірі ТСН.

«У нас було два підвищення і дві обіцянки, які були виконані з боку центрального органу виконавчої влади. Перше – це 300%. Ми порахували всі без винятку суми, які ми повинні були перевести в регіони, і всі до копійки ці цифри були переведені в регіони. Далі уже пішла відповідальність місцевих органів влади та головних лікарів, решти посадовців.

Зараз ми бачимо, ми стежимо за усіма цими випадками, коли ми отримуємо сигнали із міст, зараз розбираємось у МОЗ із кожним без винятку закладом, отримуючи списки людей яку суму, яку доплату вони отримали. І саме чому вони не отримали. Я впевнений, я зможу довести це до кінця. І всі наші обіцянки, які ми дали щодо 300%, - вони будуть у повному обсязі виплачені з відповідними виплатами», - заявив він.

Також Степанов розповів про зарплату за квітень: «ми тиждень тому підписали відповідну постанову уряду, яка ввела чотири пакети щодо коронавірусної хвороби. Вперше тариф був прорахований виходячи з реальних затрат, який враховував 300% заробітної плати.

Кошти на це є, є, можливо, певна затримка у декілька днів для перерахування цих коштів, але в повному обсязі держава забезпечила саме заробітну плату цих лікарів. Те, що стосується невиконання своїх обов’язків на місцях, я в змозі довести це до кінця і в змозі переконати місцевих керівників виконати той обов’язок, який вони зобов’язані зробити».

Нагадаємо, у квітні уряд погодив виплати до 300% зарплати медикам, які лікують хворих на Covid-19.

Нагадаємо, колектив Київської міської клінічної лікарні №8 Оболонського району 30 квітня вийшов на протест. Медики відмовляються працювати за зарплату у 3-5 тисяч грн в умовах пандемії.

Люди чекають 300%, які їм обіцяли по телевізору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: