Продан повідомив, коли повернеться в Україну

Продан повідомив, коли повернеться в Україну
Слідчі звинувачують Мирослава Продана у незаконному збагаченні

Про дату, час і номер рейсу екс-керівник ДФС обіцяє проінформувати представників САП

Екс-керівник Державної фіскальної служби Мирослав Продан надішле Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі офіційний документ адміністрації клініки з підтвердження про його перебування на лікуванні. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook після складання прокурорами САП підозри йому.

«Дізнався, що мені нібито повідомлено про підозру. В САП пояснюють, що двічі надсилали повістки та не отримали відомостей щодо мого місцезнаходження. Акцентую увагу прокурорів САП, що запланував виїзд на лікування заздалегідь, про що вже повідомляв. Дізнавшись, що прокурори САП у нібито передбачений законом процесуальний спосіб повідомили мені про підозру, я звернувся до адміністрації клініки з проханням підготувати офіційний документ стосовно мого перебування у медичному закладі. В найближчий час мої представники звернуться до САП ГПУ і нададуть лист, підписаний уповноваженою особою закладу. Я також відправлю оригінал зазначеного листа поштою, що безумовно займе більш тривалий час», - написав Продан.

Він також заявив, що «без жодного сумніву» одразу після завершення лікування та реабілітації повернеться в Україну. «Про дату, час і номер рейсу (якщо буду повертатися літаком) проінформую представників САП», - пообіцяв він.

Як повідомлялося, 16 листопада стало відомо, що прокурор САП склав та підписав письмове повідомлення про підозру у незаконному збагаченні щодо колишнього виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який напередодні не з’явився на допит.

У відомстві зазначили, що прокурорами двічі - 8 та 15 листопада Продан викликався до САП, однак на виклики екс-чиновник не з’явився та донині не надав документів щодо поважності причин неявки.

Колишнього посадовця САП підозрює у набутті за час роботи на посадах виконувача обов’язків заступника та голови Державної фіскальної служби України з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів на суму понад 89 млн грн, за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

З метою приховування належності дійсного власника, реєстрація права власності здійснювалась на близьку особу.

Серед придбаних за вказаний період об’єктів:

  • 2 квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн;
  • два будинки в Турецькій Республіці вартістю 78 млн грн;
  • три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Крім того Продана втретє викликано на допит о 10 годині 20 листопада.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що виконувач обов’язків Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

У середині листопада Продан підтвердив інформацію ЗМІ, що він виїхав з України. За його словами, він це зробив з лікувальною метою.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: