Протести в Києві: поліція відкрила три кримінальні справи

Протести в Києві: поліція відкрила три кримінальні справи
Сутички на Грушевського 17 жовтня
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

У результаті інцидентів вчора правоохоронці нікого не затримували

За фактами подій у центрі Києва під час акції протесту у вівторок, 17 жовтня, поліція відкрила три кримінальні провадження. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

За її даними, у результаті інцидентів вчора правоохоронці нікого не затримували.

«На даний час за фактами подій розпочато 3 кримінальних провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (Грабіж) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні поліції.

Також зазначається, що станом на 11:00 грубих порушень громадського порядку не зафіксовано Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку та порядок.

Як відомо, 17 жовтня в центрі Києва розпочалися масові протести, які майже місяць готували «Рух нових сил», «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. Але вони виявилися не таким вже й масовими.

Як повідомляв «Главком», 17 жовтня на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями. У МВС повідомляли про чотирьох постраждалих внаслідок сутичок.

Після цього учасники акції протесту почали встановлювати намети біля будівлі Верховної Ради.

Ніч біля Верховної Ради минула спокійно.

Правоохоронці зазначають, що ситуація в місці проведення масових заходів контрольована.

Що відбувається біля Ради в середу, 18 жовтня, дивіться тут.

Нагадаємо, учасники акції вимагають внести до порядку денного ВР три питання – скасування депутатської недоторканості, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства (пропорційна система з відкритими списками).

Читайте матеріал «Главкома» Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: