Путін і Трамп згадували про Україну, але не обговорювали, - Пєсков

Путін і Трамп згадували про Україну, але не обговорювали, - Пєсков

Трамп, зі свого боку, теж заявляв після коротких зустрічей із Путіним, що волів би обговорити з ним Україну

У перебігу короткої розмови президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна вони згадували про Україну, але не обговорювали цю тему, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

У цій розмові промовлялося слово «Україна», «констатувалося, що ситуація складна», але детального обговорення не було, сказав Пєсков журналістам у Дананґу у В’єтнамі, де раніше Трамп і Путін у перебігу міжнародного саміту коротко перетнулися кілька разів.

Трамп, зі свого боку, теж заявляв після коротких зустрічей із Путіним, що волів би обговорити з ним, зокрема, Україну.

Як сказав він журналістам у президентському літаку, яким він летів із Дананґа до в’єтнамської столиці Ханоя, в перебігу однієї з цих коротких розмов він кілька разів перепитав Путіна щодо втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року, а той кілька разів заперечив.

«Ну не можу ж я стояти і сперечатися з ним. Я б краще поговорив із ним про те, щоб він забрався з Сирії, я б краще взявся працювати з ним щодо України», – додав президент США.

Сам Путін, зі свого боку, на своїй підсумковій прес-конференції після саміту організації Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці заявив, що «нічого не чув» і «нічого не знає» з приводу повідомлень про пропозицію США щодо миротворчих сил ООН для окупованої частини українського Донбасу. Йшлося про статтю в американському виданні The Wall Street Journal за 9 листопада про те, що США готуються найближчими днями обговорити з російськими посадовцями пропозицію розмістити на сході України 20 тисяч миротворців ООН.

Лідери Росії і США поспілкувалися раніше 11 листопада за шляху на спільну фотосесію лідерів АТЕС. За підсумками короткої бесіди стало відомо, що Путін і Трамп схвалили спільну заяву Росії і США щодо Сирії, в якому йдеться про намір боротися з тероризмом до «остаточного розгрому».

Як відомо, можливість офіційної зустрічі між президентом США Дональдом Трампом і президентом РФ Володимиром Путіним на саміті Азіатсько-Тихоокеанського регіону у В'єтнамі на цьому тижні, зведена до нуля. Про це повідомила прес-секретар американського лідера Сара Сандерс.

Президенти США та Росії Дональд Трамп і Володимир Путін досягли ряду домовленостей щодо Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: