Рада до осені може зібратися ще на кілька позачергових засідань

Рада до осені може зібратися ще на кілька позачергових засідань
Дмитро Разумков 20 липня провів брифінг 

Спікер парламенту обіцяє нардепам, що нудьгувати цього літа їм не доведеться

Верховна Рада може зібратися на кілька позачергових засідань у липні-серпні. Спікер парламенту Дмитро Разумков допускає проведення двох-трьох засідань.

Про це він сказав сьогодні під час підсумкової пресконференції.

Глава парламенту зазначив, що у порядку денному завтрашнього позачергового засідання є питання, які нардепи уже розглянули. Зокрема парламентарі проголосували державно-оборонне замовлення, утворення нових районів.

За словами Разумкова, замінити вже пройдені питання новими неможливо.

«Вони знаходяться у переліку питань, прибрати їх неможливо. Так само я не можу нічим доповнити ці питання. Є лише два суб'єкти формування цього переліку питань. Це або 150 народних депутатів України. Або президент держави. Більше нікого», - пояснив глава Ради.

Спікер припустив, що у липні-серпні нардепи можуть зібратися на 2-3 позачергові засідання.

«Скільки їх буде мені важко сказати, більшість народних депутатів не планували, що це відбудеться у вівторок. Але я думаю що декілька таких ситуацій може мати місце під час серпня, ну і частини липня. Я думаю, два, а може три», - заявив Разумков.

Нагадаємо, у п'ятницю спікер Верховної Ради підписав розпорядження про проведення позачергового засідання парламенту у вівторок, 21 липня.

Раніше повідомлялося, що після п'ятничного засідання Ради народні депутати пішли на канікули

До слова, з початку 2020 року в депутатів монобільшості погіршилися показники підтримки рішень Верховної Ради. Так, якщо в період із вересня по грудень 2019 року в середньому прийняті закони підтримували 228 народних депутатів «Слуги народу», то за період із січня по липень 2020 року показник підтримки знизився до 220 депутатів. 

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: