Рева дав пораду українцям, що робити із старими опалювальними котлами

Рева дав пораду українцям, що робити із старими опалювальними котлами
Міністр соціальної політики України Андрій Рева

«Ви мене вибачте, але 500 кубів в місяць на опалення житла - це «круто»

Не варто чекати, що держава буде компенсувати вартість комунальних послуг з надвисокими показниками споживання. Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Радіо НВ.

«Ви мене вибачте, але 500 кубів в місяць на опалення житла - це «круто». Я думаю, що це в першу чергу пов'язано з якістю котла, це ще радянського типу - АГВ, вони абсолютно можуть таку цифру надавати. <...> Але сидіти і чекати, що 500 кубів держава буде оплачувати, я би не радив», - сказав Рева.

Міністр порадив громадянам України, які мають старі опалювальні котли, скористатися програмою Енергоефективність для їхньої заміни.

Нагадаємо, що з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Пенсіонери отримують гроші для оплати комунальних платежів за лютий разом з пенсією. Пенсіонери серед субсидіантів становлять близько 75%.

Всі решта можуть отримати субсидії в Ощадбанку з 12 березня. При отриманні першої субсидії в грошовій формі через систему грошових переказів «Швидка копійка» субсидіанту буде запропоновано відкрити поточний рахунок, на який надалі буде зараховуватися субсидія.

Раніше у Мінрегіоні визначили, де можна ставити газові котли у житлових будинках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: