Росія не дозволила українським консулам відвідати утримуваного Павла Гриба, — МЗС

Росія не дозволила українським консулам відвідати утримуваного Павла Гриба, — МЗС
Викрадений російськими спецслужбами на території Білорусі громадянин України Павло Гриб

Українські дипломати звернулися до ФСБ РФ в Краснодарському краї з проханням дозволити зустріч з Павлом 27 вересня

Росія не надала дозвіл українським консулам на відвідання утримуваного у СІЗО Краснодара українця Павла Гриба.

Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца, передає «Українська правда».

«Наші дипломати звернулися до ФСБ РФ в Краснодарському краї з проханням дозволити зустріч з Павлом 27 вересня. Проте ніякої відповіді не отримали», — сказала вона.

За словами Беци, українська сторона зробила максимально все те, що в її повноваженням.

«Знову будемо писати до представництва МЗС РФ в Краснодарському краї і щодо чергової зустрічі з консулом, і щодо дозволу на обстеження українськими лікарями. Враховуючи стан його здоров’я, дуже важливо, щоб українські медики мали змогу оглянути Павла, а також, щоб він мав змогу приймати необхідні йому ліки», — наголосила речниця МЗС.

Вона додала, що Гриба нібито обстежували російські лікарі, однак жодної інформації про те, які у нього брали аналізи, що саме з ним робили та які висновки медиків, Україні не повідомили.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Пізніше виявилося, що Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Адвокат Андрій Сабінін розповів, що Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Російський суд заарештував громадянина України Павла Гриба до 17 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: