Росія почала постачати в Сирію протиповітряні комплекси С-300

Росія почала постачати в Сирію протиповітряні комплекси С-300
Зенітно-ракетний комплекс С-300

Поставки ракетних комплексів почалися після інциденту з російським літаком-розвідником Іл-20 над Середземним морем.

Росія вже почала постачати ракетні протиповітряні комплекси С-300 в Сирію.

Про це повідомив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції в Нью-Йорку 28 вересня, передає російське видання РБК.

«С-300 вже почали надходити в Сирію», — сказав Лавров.

Він зазначив, що відповідно до доручення президента Володимира Путіна, поставки ракетних комплексів почалися «одразу після інциденту» з російським літаком-розвідником Іл-20 над Середземним морем.

24 вересня, не зважаючи на протести Ізраїлю та США, Росія заявила, що через два тижні почне постачати протиповітряні ракетні комплекси С-300 провладним силам в Сирії. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу пояснив це рішення бажанням забезпечення безпеки російських військових в світлі недавнього збиття російського літака-розвідника Іл-20 біля берегів Сирії.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня над Середземним морем біля сирійського узбережжя був збитий російський літак-розвідник Іл-20, загинули 15 російських військових. 

У Москві стверджують, що російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія. РФ розцінила дії Ізраїлю як «ворожі і залишає за собою право на дії у відповідь».

Президент РФ Володимир Путін повідомив, що реакцію РФ на збиття Іл-20 у Сирії «помітять всі».

Ізраїль заявив, що покладає повну відповідальність за збиття російського літака на режим Башара Асада.

Джерела каналу CNN у Пентагоні повідомили, що Іл-20 збили саме з тих зенітних установок, які свого часу РФ продала Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: