Росія відзвітувала ЄСПЛ про українських моряків

Росія відзвітувала ЄСПЛ про українських моряків

В Мін'юсті РФ заявили, що українське клопотання до Європейського суду «засноване на спекуляціях і домислах»

Мін'юст РФ уже відправив відповідь Росії про затримання українських моряків до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

«Російська влада висловила стурбованість рядом процесуальних дефектів, як в зверненні влади України, так і в реакції Європейського суду на них», - йдеться в повідомленні Мін'юсту РФ.

Зокрема, в Росії заявили, що Україна не надала документи з доказами.

На думку Мін'юсту РФ, українське клопотання до Європейського суду «засноване на спекуляціях і домислах», а ЄСПЛ їх прийняв, не «перевіривши на відповідність вимогам, передбаченим Конвенцією про захист прав людини і основних свобод для звернення в цей міжнародний судовий орган». Також, як зазначає Мін'юст РФ, Європейський суд не розглянув деталі інциденту з 24 українськими громадянами, які наявні у відкритому доступі.

За інформацією Мін'юсту РФ, влада Росії у відповіді ЄСПЛ заявила, що моряки затримані через незаконне перетинання держкордону Росії (ч.3. ст. 322 КК РФ), а також поміщені під варту, згідно постанов судів Росії. Крім того, влада РФ поінформувала ЄСПЛ про місцезнаходження моряків, повідомила, що у них є доступ до юридичної допомоги та про «легкий характер поранень» трьох затриманих.

Раніше Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати інформацію про полонених українських моряків.

Як відомо, Росія відмовляється вважати захоплених українських моряків військовополоненими.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Троє поранених українських моряків перебувають у московському СІЗО «Матроська Тиша». Їх відвідала омбудсмен РФ Тетяна Москалькова. Вона вважає, що моряки під час інциденту в Керченській протоці 25 листопада «не розуміли, що вони порушують кордон».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: