Росія зібралась безкоштовно роздавати паспорти жителям окупованого Донбасу

Росія зібралась безкоштовно роздавати паспорти жителям окупованого Донбасу
Парламенту РФ пропонують розширити перелік осіб, які мають право не сплачувати мито за вступ у громадянство

На сьогодні російський паспорт для жителів ОРДЛО коштує 3,5 тисячі рублів, або близько $50

До Державної думи Російської Федерації за підтримки уряду внесли законопроект, який звільнить жителів окупованого Донбасу від сплати мита при оформленні російського паспорта. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Повідомляється, що Державній думі пропонують розширити перелік осіб, які мають право не сплачувати мито за вступ у громадянство Росії, на жителів самопроголошених «республік» Донбасу.

«Незважаючи на вжиті заходи, для багатьох жителів республік працездатного віку сплата мита за отримання російського паспорта досі є тяжким тягарем, а для пенсіонерів та інших категорій громадян, які перебувають на соцзабезпеченні, і зовсім непосильним завданням», - повідомили представники депутата Держдуми Андрія Козенка.

Також повідомляється, що в уряді Росії вже підтримали дану ініціативу. Зазначимо, на сьогодні мешканці Донбасу можуть отримати російський паспорт після оплати мита в розмірі 3,5 тис. російських рублів.

Ще в лютому стало відомо, що Російська Федерація готує чергове спрощення роздачі своїх паспортів громадянам України. 

До слова, з 1 березня 2020 року перетинати кордон із Росією можна лише за закордонними паспортами.

У січні в РФ повідомили, що у 2019 російський паспорт отримали 227 тис. жителів окупованих районів Донецької і Луганської областей

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів так званих «Донецької і Луганської народних республік».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: