Російський патріарх Кирило привітав Зеленського

Російський патріарх Кирило привітав Зеленського

Народ України, який підтримав кандидатуру Зеленського, пов'язує з ним «великі надії на зміни життя на краще», вважає Кирило

Фото: Станіслава Груздєва

Глава РПЦ сказав, що сподівається на «завершення скорботного періоду утисків і дискримінації громадян України, які належать до Української Православної Церкви»

Патріарх Московський Кирило привітав шоумена Володимира Зеленського з обранням на пост президента України.

Його привітання оприлюднене на сайті Російської православної церкви.

У листі Кирило зазначає, що народ України, який підтримав кандидатуру Зеленського, пов'язує з ним «великі надії на зміни життя на краще».

«Вам дано історичний шанс об'єднати націю і внести особистий внесок у вирішення економічних і соціальних проблем в країні, в подолання існуючих конфліктів і розколів», - заявив Кирило, звертаючись до Зеленського.

Також глава РПЦ сказав, що сподівається на «завершення скорботного періоду утисків і дискримінації громадян України, які належать до Української Православної Церкви».

Раніше повідомлялося, що голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату (РПЦ) митрополит Іларіон привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Як відомо, згідно з екзит-полами, за Володимира Зеленського проголосували 73% виборців, за Петра Порошенка – 26%.

Порошенко визнав поразку на виборах 2019 і привітав Володимира Зеленського. 

ЦВК має встановити остаточні результати виборів до 1 травня. Інавгурація новообраного президента повинна відбутися до 3 червня.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: