Російського опозиціонера Гудкова депортували з Грузії до України

Російського опозиціонера Гудкова депортували з Грузії до України
Дмитро Гудков повідомив, що його не пустили до Грузії
фото Дмитра Гудкова

У Грузії у Гудкова були заплановані зустрічі з активістами та дипломатами

Опозиціонер із Російської Федерації Дмитро Гудков повідомив, що його не пустили до Грузії та вирішили депортувати назад до Києва.

«Прилетів з Києва до Тбілісі. На державному рівні ухвалено рішення мене депортувати назад до Києва. Рішення політичне. Про мій візит усіх попередили, я приїхав на офіційне запрошення», – написав він у Facebook.

За його словами, у Грузії у нього були заплановані зустрічі з активістами та дипломатами.

«Пояснень немає, лише співчутливі жести прикордонників. Усі розуміють, але…Ось тобі й центр російської еміграції. Ось тобі й м'яка сила навпіл з русским миром», – написав він.

У червні 2021 року російський опозиціонер Дмитро Гудков виїхав із РФ до Києва.

1 червня Дмитра Гудкова затримали за підозрою в заподіянні майнової шкоди шляхом обману та зловживання довірою, а в його родині провели обшуки. Справу порушили через несплату боргу за договором оренди нежитлового приміщення, укладеного з мерією Москви. Опозиціонер свою провину заперечує. Через два дні його відпустили.

У липні 2019 до Гудкову вже приходили з обшуками. Вважалося, що такі дії силовиків були пов’язані з акцією на підтримку незалежних кандидатів в Мосміськдуму.

У березні 2014 го в Держдумі РФ відбулося голосування про так зване «приєднання» Криму до Росії, що означає цілковиту окупацію українського півострова. Тоді проти проголосували Ілля Пономарьов, Дмитро Гудков, Валерій Зубов і Сергій Петров.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: