Розслідування смертельної ДТП у Харкові вийшло на завершальну стадію

Розслідування смертельної ДТП у Харкові вийшло на завершальну стадію

У справі смертельної ДТП у Харкові залишилось провести близько восьми експертиз

Розслідування резонансної дорожньо-транспортної пригоди на вулиці Сумській у Харкові знаходиться на завершальній стадії.

Про це розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту управління Нацполіції в Харківській області Олександр Умніков, передає прес-служба поліції у Facebook.

За його словами, залишилось провести близько восьми експертиз.

Умніков прогнозує, що матеріали кримінального провадження будуть направлені до суду вже наприкінці листопада.

«Протягом місяця проведено великий обсяг слідчих дій та експертних досліджень… Під час розслідування кримінального провадження встановлено більше 30 свідків події, усі їх свідчення опрацьовані», - зазначив він.

За інформацією Умнікова, слідчі також вивчили відео з камер спостереження та алгоритм роботи світлофорів на перехресті.

Раніше повідомлялося, що мати Олени Зайцевої, яка спричинила смертельну ДТП в Харкові (шестеро загиблих і п’ятеро травмованих), виплатить півмільйона гривень. Жінка це робить таємно.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, одна із сестер, які постраждали в результаті ДТП. 

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. Дівчині обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: