РПЦ назвала рішення про Томос для України катастрофою

РПЦ назвала рішення про Томос для України катастрофою

Російська церква погрожує розірвати зв’язки із Константинополем

Російська православна церква буде змушена розірвати євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом після сьогоднішнього рішення зняти анафему з глави УПЦ КП Філарета та рішення щодо надання українській церкві автокефалії. Про це заявив прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Легалізація розколу (...)зумовить подальші дуже сумні кроки, які змушена буде зробити Російська православна церква, пов'язані з розривом євхаристійного спілкування та іншими рішеннями, які буде прийнято», - сказав отець Олександр у четвер увечері в ефірі одного з російських каналів.

На думку прес-секретаря патріарха РПЦ, сьогодні Константинополь ухвалив «катастрофічні рішення для всього світового православ'я».

Також Синод РПЦ 15 жовтня у Мінську дасть офіційну оцінку рішенням Фанару

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату сьогодні ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення Синоду щодо української церкви.

 Читайте також:



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: