Садовий взяв відпустку заради мітингу під Радою

Садовий взяв відпустку заради мітингу під Радою

Мер Львова приїхав у столицю помітингувати

Міський голова Львова Андрій Садовий взяв одноденну відпустку, щоб поїхати до Києва на мітинг під Верховною Радою.

Це підтвердила речниця міської ради Христина Процак.

Сам Садовий про намір узяти участь у протестній акції під парламентом повідомив напередодні на своїй сторінці у Facebook

Він зазначає, що може не погоджуватись із багатьма політиками, які мітингують під ВР, але розуміє одне: бути чи не бути тим чи іншим політикам при владі, має вирішувати народ. Якщо не ухвалити три законопроекти - про антикорупційний суд, зняття депутатської недоторканності та вибочий закон із системою відкритих списків - то «незабаром народ вже нікого вибирати не буде, владу призначатиме олігархія».

Як відомо, сьогодні у центрі столиці відбуваються масові акції протесту. На них очікується до 10 тисяч людей. Таку цифру назвали у поліції.

Опозиційні сили вивели під стіни Верховної Ради сотні людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції беруть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші. На акції мають прозвучати три основні вимоги: створення антикорупційних судів, скасування депутатської недоторканності й ухвалення нового виборчого закону.

Крім того, у поліції наголосили, що посилені заходи безпеки, які у вівторок запроваджені в урядовому кварталі, зокрема під стінами Верховної Ради, викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули нацгвардійці. 

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї.

До слова, секс-меншини теж вийдуть під Раду. Організатори протестів підозрюють Банкову у провокації.

Читайте статтю «Главкома» Дата Ікс - 17 жовтня. Що відбувається за кулісами завтрашнього протесту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: