Серійне виробництво тестів на COVID-19 в Україні може початися вже наступного тижня

Серійне виробництво тестів на COVID-19 в Україні може початися вже наступного тижня
В Інституті молекулярної біології і генетики НАН України почали роботу над тест-системою ще в січні 2020 року

Ляшко запевнив, що в Україні зможуть забезпечити вітчизняними тестами всі лабораторії, які їх потребують

Наступного тижня в Україні почнеться серійне виробництво тестів на COVID-19 і таким чином будуть поставки вітчизняних тестів до ПЛР-лабораторій. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Міністерство охорони здоров’я працює над цим питанням, і в указі президента було про те, що треба виділити кошти на виробництво тест-систем. Ми працювали і з Інститутом молекулярної біології, ми працювали і з іншими виробниками вітчизняних тестів. І я думаю, що на наступному тижні у нас буде серійне виробництво тестів і будуть поставки вітчизняних тестів до ПЛР-лабораторій. І ми спокійно забезпечимо всіх, хто цього потребує, лабораторними дослідженнями», – сказав Віктор Ляшко.

Він додав, що зараз працюють мобільні бригади і налагоджена робота з приватними лабораторіями для діагностики хворих.

У ВООЗ переконані, що масове тестування – це необхідний захід для перемоги над пандемією COVID-19.

Також Ляшко пояснив, чому у громадських місцях варто одягати маску, а не респіратор.

Зазначимо, що наразі влада запевняє, що усі інфекційні лікарні Київщини забезпечені експрес-тестами.

Водночас напередодні стало відомо, що український інститут, який готовий виготовляти ПЛР-тести, залишили без грошейВ інституті нагадали, що іще наприкінці січня на замовлення РНБО вчені-біологи першими в Україні розробили тест-системи для діагностики вірусу SARS-CoV-2. Ці тест-системи були сертифіковані. Після виявлення першого захворювання набори на 600 тестів-реакцій надійшли в Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ та Центр громадського здоров'я МОЗ у Києві.

До слова, раніше повідомлялося, що нардеп Гончаренко вимагає від Зеленського розблокувати роботу науковців, які розробляють тести на коронавірус.

Як відомо, Національна академія наук України розробила тест-систему на коронавірусВ Інституті молекулярної біології і генетики НАН України відзначили, що почали роботу над тест-системою в січні 2020 року за завданням Ради національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, на ранок 2 квітня в Україні зафіксовано 804 випадки COVID-19. За добу було виявлено 135 нових випадків захворювання.

Зазначимо, що кількість інфікованих коронавірусом у світі наближається до мільйонаЗгідно з останніми даними, у світі, станом на ранок 2 квітня, зафіксовано понад 935 тис. випадків зараження новим коронавірусом, понад 47 тис. тих, що заразилися, померли. Натомість, близько 194 тис. хворих видужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: