Ще одна область заявила про «загрозливу ситуацію» з коронавірусом

Ще одна область заявила про «загрозливу ситуацію» з коронавірусом
У лікарнях Чернівців закінчуються ліжка, відведені для лікування хворих на ковід
Фото: УП

Цього тижня область розгляне питання щодо закриття всіх навчальних закладів через складну ситуацію з Covid-19

Голова Чернівецької обладміністрації Сергій Осачук заявив про загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу в області. У лікарнях Чернівців закінчуються ліжка, відведені для лікування хворих на ковід.

Про це йшлося у відеозвернення Осачука на сторінці у Facebook.

За словами очільника ОДА, в Чернівецькій області росте щоденна кількість госпіталізацій хворих на Covid-19.

«Ситуація, яка складається з поширенням коронавірусу в області, є загрозливою. Щодня росте кількість осіб, у яких діагностують коронавірус, у нас вона вже 400 людей. Такого не було у нашій області, щоб щодня госпіталізували понад 100 людей», - сказав він.

Осачук зазначив, що медична система Чернівецької області вперше за весь час пандемії піддалася такому навантаженню.

«Така велика кількість навантаження на нашу медичну систему вперше, адже ми постійно збільшували кількість ліжок. Якщо раніше завантаженість була 50% від 900, то тепер у нас 50% від 1700 ліжок, які ми виділили для лікування коронавірусу», - пояснив глава ОДА.

Однією з «гарячих точок» є Чернівці. Також складна ситуація з Covid-19 спостерігається у низці районів області.

«У нас критична ситуація в міських лікарнях. Ми готові приймати хворих з Чернівців у Новоселицькій ЦРЛ та Герцаївській ЦРЛ. Ми готові повністю перепрофілювати лікарні, які будуть надавати допомогу тільки хворим на коронавірус. Ми перепрофілюємо дитячу лікарню для лікування дорослого населення», - заявив він.

Крім того, цього тижня область розгляне питання щодо закриття всіх навчальних закладів через складну ситуацію з Covid-19. Навчальні заклади можуть закрити щонайменше на два тижні.

Як відомо, з понеділка 22 лютого Івано-Франківщина запроваджує жорсткий карантин через спалах ковіду.

16 лютого стало відомо, що у багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%.

«В Івано-Франківській області – один із найбільших рівнів захворюваності на 100 тисяч населення і другий найбільший рівень за кількістю зайнятих ліжок – у середньому 73%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9339 активних хворих, що більше, ніж у місті Києві», – зазначив глава уряду Шмигаль. Він додав, що в область поїхав головний санлікар Віктор Ляшко.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 16 лютого, в Україні зафіксували 4 286 нових випадків коронавірусної хвороби. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Івано-Франківській області - 646 нових хворих; Чернівецькій області - 386 нових хворих та у Києві - 366.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: