Shell відмовилася від нафтопродуктів, які містять російську сировину

Shell відмовилася від нафтопродуктів, які містять російську сировину
Shell вслід за низкою інших європейських компаній відмовилася від нафтопродуктів, які містять російську сировину
фото з відкритих джерел

У березні Shell заявила про поступову відмову від російської нафти, але все ж приймала суміші, у яких вона містилася

Британсько-нідерландська нафтогазова компанія Shell посилила свої обмеження на покупку російської нафти. Тепер вона не прийматиме продукти нафтопереробки з будь-яким російським вмістом, включно і з паливними сумішами. Про це повідомив Reuters.

Повідомляється, що в березні Shell заявила про поступову відмову від російської нафти, але все-таки продовжувала приймати суміші, в яких були російські нафтопродукти з вмістом менш як 50%.

Але напередодні компанія відмовилася й від цієї практики. Зокрема, в заявці на закупівлю авіаційного гасу на торговій платформі Platts Shell написав, що умовою угоди є відсутність будь-яких російських нафтопродуктів.

«Ми працюємо над тим, щоб поетапно виключити російську нафту і газ з нашого ланцюжка поставок, одночасно захищаючи поставки енергії й палива, на які щодня покладаються мільйони людей», – додав представник Shell.

Також повідомляється, що інші європейські компанії, в тому числі TotalEnergies, Repsol і BP, більше не купують нафтопродукти з російським вмістом.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Shell йде зі свого найбільшого проєкту у Росії «Сахалін-2», пов'язаного з виробництвом скрапленого природного газу. Корпорація веде переговори щодо продажу своєї частки компаніям з Китаю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: