Сироїд хоче обмежити повноваження президента, але просить виборців Зеленського не ображатися

Сироїд хоче обмежити повноваження президента, але просить виборців Зеленського не ображатися
Оксана Сироїд

Сироїд розіслала законопроект «Про президента України» всім лідерам фракцій і Зеленському

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд заявила, що її законопроект «Про президента України» має дві місії, зокрема – обмежити повноваження президента.

Про це вона сказала в інтерв’ю Главкому.

«Я розіслала свій проект закону всім лідерам фракцій, а також новообраному президенту. Наша мета не в тому, щоб образити виборців нового президента. Це в інтересах нашої держави», - заявила Сироїд.

Вона зазначила, що команда новообраного президента Володимира Зеленського зацікавлена в обговоренні цього законопроекту.

Віце-спікер Верховної Ради заявила, що прийняття закону буде залежати від позиції новообраного президента.

«Великою мірою це буде залежати від позиції новообраного президента. Я не маю жодного наміру маніпулювати цією ситуацією», - зазначила Сироїд.

За її словами, законопроект ще не зареєстрований в Раді.

«Ні, поки ми його тільки обговорюємо. Бо просто зареєструвати і кричати, що його треба приймати, було б неправильно», - резюмувала Сироїд.

Нагадаємо, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд 23 квітня оприлюднила свій законопроект «Про президента України», який передбачає суттєве зменшення президентських повноважень та передачу багатьох функцій уряду та прем’єр-міністру.

Як відомо, Центральна виборча комісія опрацювала 100% електронних протоколів.  Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів (13 541 530), Петро Порошенко - 24,45% голосів (4 522 320).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: