Слідство розглядає дві основні версії вбивства Окуєвої

Слідство розглядає дві основні версії вбивства Окуєвої
Місце вбивства Аміни Окуєвої

Правоохоронці вважають, що злочинців було двоє

Злочинців, які у понеділок, 30 жовтня, вбили Аміну Окуєву, ймовірно було двоє. Про це повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Судячи з усього, терористів було двоє. Один чекав на повороті з Одеської траси і давав сигнал іншому, що сидів у кущах зі зброєю. Очевидно, що біда прийшла з території РФ. У червні цього року з Росії приїхав один кілер, який намагався застрелити Адама і Аміну, однак його затримали і самого поранили, він знаходиться у СІЗО. Його чекає суд і довічне ув'язнення. Що стосується цих покидьків, то я впевнений, що їх ми теж знайдемо, затримаємо, і вони теж будуть все своє життя сидіти у в'язниці», - сказав він в ефірі телеканалу «112 Україна».

За словами Геращенка, зараз поліція і СБУ встановлюють можливих причетних осіб.

Як розповів нардеп, поки існує дві версії вбивства - дії російських спецслужб з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, а також помста Адаму Осмаєву за Кадирова. Він додав, що сам Осмаєв зараз перебуває під охороною.

Як повідомляв «Главком», ввечері 30 жовтня автомобіль, в якому їхала Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення. Подружжя перед обстрілом поверталося до Києва з іншого регіону.

В поліції заявили, що Окуєву та Осмаєва розстріляли з автоматичної зброї, вони відмовились від охорони після попередньої замаху 1 червня 2017 року. Прокуратура вже має декілька головних версій вбивства Окуєвої.

Нардеп Ігор Мосійчук повідомив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  У Київській області та сусідніх регіонах введено план перехоплення «Сирена».

Внаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу. Обстріл він вважає замахом на них обох. І бачить у ньому російський слід, як і в ситуації з нардепом Мосійчуком.

Правоохоронці оцінили вбивство Окуєвої як замовне. Відкрито кримінальне провадження за ст 115, п. 11. На даний момент тривають слідчі дії, правоохоронці досі проводять план «Сирена».

В мережі з’явилися перші фото та відео з місця вбивства Окуєвої під Києвом. 

Читайте також: Зухвале убивство під Києвом. Хто така Аміна Окуєва

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: